Nógrád Vármegye Önkormányzata

Felhívás!
Nógrád Megye Önkormányzata a kistelepülések kulturális eseményeinek támogatására előzetes igényfelmérést végez.
 
Felhívás Nógrád megyei kistelepülések kulturális eseményeinek támogatására
Igényfelmérés kistelepülések kulturális eseményeinek támogatására

Tájékoztató a bírósági ülnökök 2019. évi választásáról
 
Tájékoztató letöltése

VAGYONNYILATKOZAT
 
Helyi önkormányzati képviselői vagyonnyilatkozat (pdf)

a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 2. melléklete alapján

Kitöltési segédlet (pdf)

 

Nemzetiségi önkormányzati képviselői vagyonnyilatkozat (pdf)

a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 2. melléklete alapján

Kitöltési segédlet (pdf)

 

 


 

A Nógrád Volán Zrt. vezérigazgatójának részéről a következő tájékoztatást kapta a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése a buszokon való rádióhallgatásra vonatkozó szabályozással kapcsolatban:

,,A rádióhallgatásra vonatkozó szabályozást a VOLÁN menetrend szerinti személyszállítás technológiája (know-how) – amely megjelent a Volán Értesítő 1996. évi 3. számában (1996. október 22-én), mint a VE-IT 17/19896. (VII. 22.) sz. igazgatótanácsi határozat és minden Volán társaságra (24 db) egységesen vonatkozik – utazási feltételek és díjszabási fejezete az alábbiak szerint tartalmazza:

,,Autóbuszban rádiót, magnetofont vagy hasonló készüléket üzemeltetni csak olyan módon szabad (pl.: fülhallgatóval), hogy a többi utas ne hallja.”

Az az utas, aki botrányosan viselkedik, vagy más hasonló okból utastársai terhére van, illetve aki az utazási feltételeket nem tartja meg [20/1981. (VI. 19.) Mt. r.] az utazásból kizárható.

Fenti előírásokat társaságunknak a szakminisztériummal (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) kötött helyközi, illetve Salgótarján, Balassagyarmat és Bátonyterenye városokkal kötött helyi járati közlekedésre vonatkozó Közszolgáltatási Szerződésének melléklete is tartalmazza.

Az ismertetettek alapján a mobiltelefonon másokat zavaró mértékben zenét hallgatók – amennyiben a gépkocsivezető felszólításának e tevékenység megszüntetésére nem tesznek eleget – kizárhatók az utazásból.”

 

 
Tisztelt Olvasó!

A Magyar Köztársaság Országgyûlése Önkormányzati és Rendészeti Bizottsága kihelyezett ülést tartott megyénkben 2004. október 6-án, Szécsény városban, a városháza dísztermében. A bizottság a Balassagyarmati Határõrigazgatóság, valamint a Nógrád Megyei Rendõrfõkapitányság munkájáról, továbbá a Szécsény Városi Kirendeltség és Kapitányság tevékenységérõl hallgatott meg tájékoztatókat. A tájékoztatók bemutatói megtekinthetõk:
A Nógrád Megyei Rendõrfõkapitányság tájékoztatója
A Balassagyarmati Határõrigazgatóság tájékoztatója
A Szécsény Városi Határrendészeti Kirendeltség tájékoztatója
A Szécsény Városi Rendõrkapitányság tájékoztatója

 

Nógrád Megyei Esélyegyenlõségi Koordinációs Iroda mûködése

Az Esélyegyenlõségi Kormányhivatal kezdeményezésére és támogatásával Nógrád Megye Önkormányzata 2004. május 25-én nyitotta meg a Nógrád Megyei Esélyegyenlõségi Koordinációs Irodát.

Az Országos intézményhálózat a „Köztársasági Esélyegyenlõségi Program” keretében valósul meg, cél az esélyegyenlõség ügyének elõremozdítása: az élet valamennyi területén a hátrányos megkülönböztetés megelõzése és egyes társadalmi csoportok esélyegyenlõségének elõsegítése.

Az iroda helyi szinten szakmai, módszertani munkát végez, közvetett és közvetlen ügyfélszolgálatot biztosít, hálózatokat épít ki és elõsegíti a kapcsolattartást az esélyegyenlõség kérdéseiben érintett szervek, érdekképviseletek, önkormányzatok, civil szervezetek között.

A Mógrád Megyei Önkormányzat Közgyûlésének 2005. június 23-ai ülésén szerepelt napirendként a "Tájékoztató a Nógrád Megyei Esélyegyenlõségi Koordinációs Iroda mûködésérõl, javaslat a további feladatokra" címû elõterjesztés. A Közgyûlés az elõterjesztés határozati javaslatát a 78/2005. (VI.23.) számú határozattal elfogadta.
- A tájékoztató és határozati javaslat megtekintése (180 KB)

A Nógrád Megyei Esélyegyenlõségi Koordinációs Iroda mûködésérõl szóló beszámoló elfogadásáról, a további feladatok meghatározásáról címû elõterjesztést a Közgyûlés 2005. december 15-ei ülésén tárgyalta, s arról 143/2005. (XII.15.) Kgy. határozatával döntött.
- A teljes anyag megtekintése (145 KB)


KÖZLEMÉNY a kutatás, illetve közvetlen üzletszerzés célját szolgáló adatkezelésrõl
Letölthetõ formátumban: adatvedelmi_kozlemeny.doc (23 KB)

TÁJÉKOZTATÓ a Nógrád Megyei Önkormányzat és intézményeinek 2003. évi pályázati tevékenységérõl. Letölthetõ formátumban: paly_tev_2003.pdf (246 KB)

 

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test