Nógrád Vármegye Önkormányzata

 

Milliókat kapnak az önkormányzatok közétkeztetésre

Egy újabb vidékfejlesztési pályázat jelent meg közel 13 milliárd forintos keretösszeggel, mely a helyi piacok infrastrukturális fejlesztésére és a közétkeztetés javítására fókuszál. A kiírásra önkormányzatok, non-profit szervezetek és egyházi jogi személyek nyújthatják be kérelmüket. A pályázók maximum 50 millió forintot nyerhetnek fedett és fedetlen elárusítóhelyek, üzlethelyiségek felújítására, kialakítására. A pályázat lehetőséget biztosít még étkeztetéshez szükséges tálaló-, melegítő-, főzőkonyha, raktár, hűtőkamra fejlesztésére, kialakítására is maximum 20 millió forintig.

 A napokban jelent meg a "Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése" című VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 kódszámú felhívás. A pályázatot a Vidékfejlesztési Program (VP) keretében hirdették meg.

 A pályázat fontosabb információi

A rendelkezésre álló keretösszeg 12,6 milliárd forint.

- A pályázók maximum 50 millió forint támogatást nyerhetnek fedett és fedetlen elárusítóhelyek, üzlethelyiségek, valamint piaci szolgáltatásokhoz szükséges helyiségek felújítására, kialakítására.

- A pályázat lehetőséget biztosít maximum 20 millió forint összértékig étkeztetéshez szükséges tálaló-, melegítő-, főzőkonyha, raktár, hűtőkamra fejlesztésére, kialakítására, illetve étkező helyiség férőhelyének bővítésére, konyhai gépek, berendezések és eszközök beszerzése.

- A vidéki térségekben található településéken megvalósuló projektek támogathatóak.

- A kiírásra önkormányzatok, non-profit szervezetek és egyházi jogi személyek nyújthatják be támogatási kérelmüket 2017. április 28-tól ügyfélkapun keresztül.

- Az igénybe vehető maximális előleg mértéke a megítélt támogatás 50 %-a.

- A támogatás intenzitása 75 és 95 százalék között változhat.

- Fenntartási időszak 5 évig tart.

Az alábbi két célterületen megvalósuló fejlesztések támogathatóak: 

1. célterület: helyi termékértékesítést szolgáló piacok, vásárterek infrastrukturális fejlesztése (3,54 milliárd)

2. célterület: közétkeztetés fejlesztése (9,1 milliárd

 Kérdéseikkel forduljanak bizalommal hozzám:

Bíró Anna MNVH Nógrád megyei területi felelős

 

06 30/696-5028.

 

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test