Nógrád Vármegye Önkormányzata

Nógrád megyei Ifjú Polgárőr Tábor

Beszámoló

Ifjú polgárőr tábort szerveztünk, amely a Nógrád megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének oktatási központjában került megrendezésre.

A tábor célja alapvetően az, hogy a tanulók megismerjék a rendvédelmi szervek feladatait, a munkavállalás feltételeit, követelményeit.

A táborban a rendészeti és közszolgálati képzésben részt vevő ifjú polgárőrök ismereteit bővítettük a rendvédelmi szervek feladatainak gyakorlati bemutatásával, ez mellett nagy hangsúlyt kapott az egészséges életmódra nevelés, sport, a drogprevenció, és természetesen a szabadidő hasznos eltöltésnek játékos lehetőségei is.

 

Karvaly Sándor tartott érzékenyítő előadást, és mutatta be a vakok mindennapi életét.

A Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltó állománya, és az Ipolyvölgyi Különleges Mentőcsoport tagjai, akik röviden ismertették a feladataikat, majd egy vízből mentési gyakorlatot tartottak

A következő napon Balassagyarmati Fegyház és Börtön munkatársai, és Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály állománya ismertette a büntetésvégrehajtás, a rendőrség közrendvédelmi feladatait és tartottak intézkedéstaktikai bemutatót.

Délután az MH. 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, 25. Területvédelmi Zászlóalj állománya a honvédség feladatait, felszerelését, fegyverzetét mutatta be, és lehetőséget biztosítottak az airsoft fegyverek kipróbálására is.

A bemutató után indultunk a Kóvári lovardába, ahol lovas bemutatón vettünk részt majd lehetőséget kaptunk a lovaglás kipróbálására is.

Az elmaradhatatlan reggeli torna után közlekedésbiztonsági előadáson vettünk részt, ahol a tanulókat megismertettük a biztonságos kerékpározás alapszabályaival, ezt követően a Bűnügyi technikusok munkájával ismerkedtünk meg a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársának jóvoltából, majd a Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési Alosztály által bemutatott "bírósági tárgyaláson " vettünk részt, amiben bemutatták, hogy milyen következményei lehetnek a drogfogyasztásnak.

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test