Nógrád Vármegye Önkormányzata

Nógrád

2022.szeptember 17.

 

Az ünnepi közgyűlés után a megye színe-javát felvonultató programkavalkád várta a résztvevőket a nógrádi futballpályán. A gasztrosátraknál Nógrád megye fesztiváljainak ételeit fogyaszthatták el a vendégek, s helyi termékek vásárlására is volt lehetőség a Vedd a nógrádit!-hoz csatlakozott termelők standjainál. A nagyszínpadon Balla Mihály és Becsó Zsolt országgyűlési képviselők és Skuczi Nándor megyei közgyűlési elnök köszöntötte a megjelenteket. Kora délutántól késő estig színvonalas programok szórakoztatták a közönséget. Fellépett a Nógrád községi Angyalvár Óvoda, a Nógrád Szíve Baráti Kör Hagyományőrző Egyesület, az Andi színjátszósai Társulat, a nógrádi Hagyományőrző Klub Búzavirág Kórusa, a Pilinyi Vegyeskar, Jóni Anita népdalénekes, Szalai Annamária szólóénekes és a Berkenyei Német Nemzetiségi Vegyeskórus, a szendehelyi Hagyományőrző Kórus valamint a Nógrád Táncegyüttes és a „Palóc Ki Mit Tud” tehetségkutató verseny legjobbjai.

A délutáni programra ellátogatott Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség Területfejlesztési Minisztériuma Hivatalának parlamenti államtitkára is. A miniszterhelyettes az ünnepségen köszöntötte a "hagyományairól, népszokásairól és ínycsiklandó ételeiről híres vidék kedves és vendégszerető közösségét" a megyenapon és a Palóc Ki Mit Tud tehetségkutató díjátadó rendezvényén.

Mint mondta, az ünnepi forgatag jó alkalmat jelent a találkozásra, a hagyománytisztelet megnyilvánulására, és arra, hogy a térség büszkén tárja a világ elé a vidék szépségét és gazdag hagyományát.

A 16. Nógrádi Megyenap Kollányi Zsuzsi énekesnő fellépése után az Ismerős Arcok koncertjével zárult.

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test