Nógrád Vármegye Önkormányzata

  1. szeptember 18-án, szombaton került sor a hagyományos Megyenap megrendezésére Salgótarjánban.

Az szokásosnak mondható ünnepi rendezvények mellett - ünnepi közgyűlés, megyei díjak átadása- került sor a TOP-5.3.2-17-NG1-2018-00001 kódszámú „A megyei identitás erősítése Nógrádban” nevű program lebonyolítására.

A Nógrád Megyei Értéktár Bizottság 2013-as létrehozása óta folyamatosan gondoskodik arról, hogy a megyében található települési értéktárakban, valamint az ezeken kívül fellelhető nemzeti értékeket megismerhessék mind a helybeliek, mind az ide látogató vendégek.

Ezért került sor a XV. Megyenap részeként a Nógrádikum kiállításra, illetve a Palóc Ízek Sokasága fantázianevű, és az ehhez kapcsolható Vedd a nógrádit! termelők bemutatkozására.

A Vedd a nógrádit! kezdeményezés szintén az identitás-pályázat részét képezi: bemutatkoztak a kézműves hústermelő manufaktúrák, a mátrai bivaly, méhészek és sajtosok a portékáikkal, illetve a hagyományos nógrádi gasztronómiát képviselő mátraterenyei palacsinta és kazári laska is.

Ezek bemutatásához biztosított az identitás pályázat lehetőséget: 30 db 3*3-as sátorral, 10*8 méteres színpaddal, annak teljes fedése és hang-, fény, és vizuáltechnikája, 100 db sörpadgarnitúra, 150 m mobilkerítés a covid-előírások betarthatósága okán, illetve egyéb technikai segítséggel, kordonnal és mobil mellékhelységekkel.

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test