Nógrád Vármegye Önkormányzata

2019. szeptember 14-én, szombaton került sor a XIII. Megyenap megrendezésére Bátonyterenyén. A hagyományosnak tekinthető ünnepi, protokolláris rendezvények mellett (pl: ünnepi közgyűlés, megyei díjak átadása, közfoglalkoztatási bemutatkozás) sor került a megyei identitást erősítő, egész napos szabadtéri programra. Ez a „Nógrádikum” udvar nevet viselte, ahol közel 50 nógrádi érték bemutatkozása zajlott az érdeklődők számára.


A Nógrád Megyei Értéktár Bizottság 2013-as létrehozása óta folyamatosan gondoskodik arról, hogy a megyében található települési értéktárakban, valamint az ezeken kívül fellelhető nemzeti értékeket megismerhessék mind a helybeliek, mind az ide látogató vendégek.

Ezek az értékek lehetnek népművészeti, népviseleti értékek, lehet egy-egy szokás, tárgy, kultusz, de ami egy Megyenapon a leginkább felkelti az érdeklődést a gasztronómia területéről érkező értékek, úgymint a kétbodonyi szilvás gombóc, a vanyarci haluska, a kazári laska vagy a vadkerti nagygönc.
Ezek bemutatásához biztosított az identitás pályázat lehetőséget: 60 db sátorral, 77 garnitúra asztallal és paddal, illetve egyéb technikai segítséggel, legyen az áramvételezés vagy a helyszínen jelenlévő mentőszolgálat.

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test