Nógrád Vármegye Önkormányzata

Az idei esztendő Madách bicentenárium arra emlékezve, hogy 200 évvel ezelőtt született vármegyénk büszkesége, Madách Imre. A kerek évforduló eseményekben bővelkedik, amelyek közül most kiemelkedik egy aktuális tanulmányi verseny. A Rákóczi Szövetség a Magyar Nemzeti Múzeummal együttműködésben a Madách-emlékév alkalmából irodalmi vetélkedőt hirdetett Kárpát-medencei középiskolások számára. Skuczi Nándor, Nógrád Vármegye Közgyűlésének Elnöke részvételre biztatja a nógrádi vállalkozó szellemű fiatalokat.

Skuczi Nándor közgyűlési elnök levélben fordult a Nógrád vármegyei középiskolák vezetőihez, amelyben arra kérte őket, hogy népszerűsítsék a megmérettetést iskolájuk növendékei körében. Mint fogalmazott, a három fordulóból álló vetélkedőre háromfős diákcsapatok nevezhetnek egy online tesztsor kitöltésével. A beküldött digitális dolgozatok alapján a legeredményesebb 60 csapat kap meghívást a második fordulóra, amelyet a szervezők egy háromnapos ifjúsági találkozó és 1956-os emlékünnepség keretében Budapesten rendeznek 2023. október 21. és 23. között. A vetélkedő középdöntője október 22-én, a döntője október 23-án a Magyar Nemzeti Múzeumban zajlik majd. A jelentkezés már elindult, az első forduló feladatsorát 2023. október elsején éjfélig kell megoldani.  Regisztrálni és jelentkezni az alábbi címen lehet: https://madach-200.web.app/.

  • Reményemet szeretném kifejezni, hogy minél több diák érez majd kedvet megmérettetni magát. Nógrád vármegye ezzel is eredményesen és méltón tiszteleghet szűkebb pátriánk irodalmi géniusza előtt – hangsúlyozta Skuczi Nándor.

Az irodalmi vetélkedővel kapcsolatban további információ érhető el a Rákóczi Szövetség honlapján.

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test