Nógrád Vármegye Önkormányzata

Több hónapos előkészítés, egyeztetés, tárgyalás után 2022. november 3-án aláírták a Zenthe Ferenc Program alapító okiratát. Ezzel útjára indult a Salgótarján és térsége átfogó tudásipari fejlesztését célzó projekt, melynek alapítói: a Neumann János Nonprofit Kft., az Északkelet - magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos, az Óbudai Egyetem, az Edutus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nógrád Megye Önkormányzata és a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Az aláíráson Magyarország Kormánya részéről Szabó Tünde, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos vett részt, aki közössági oldalán a Zenthe Programról elmondta: - Ezzel új lehetőségeket teremthetünk Salgótarjánnak és térségének, mivel legfontosabb céljaink közé tartozik a lakosság megtartása, a folyamatos munkahelyteremtés, a közbiztonság erősítése és a kulturális programkínálatok bővítése. Magyarország Kormánya mindent megtesz a fejlődés, fejlesztés és az előre haladás érdekében, így ezt a Zónát is maradéktalanul támogatja, hogy a települések, városok egymást segítve tudjanak felzárkózni. 

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő az átfogó tudásipari fejlesztési programról kifejtette: azonosított kitörési pontok mentén kezdték meg a munkát. A kitörési pontok közé sorolta többek között a tematikus, helyi igényekre alapozó képzésfejlesztést, a primer területekre fókuszáló turizmusfejlesztést, a körkörös gazdaságot támogató fejlesztéseket, a járműipar és könnyűipar fejlesztését, a digitalizációt, a korszerű energiatechnológiák gyakorlati alkalmazását, a közlekedési szolgáltatás “zöldítését”, továbbá az urbanisztikai fejlesztések megalapozását. Becsó Zsolt kiemelte: - Ez egy térségi program salgótarjáni origóval, amely többletforrásokat lesz képes bevonzani a térségbe.

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test