Nógrád Vármegye Önkormányzata

Bejárta Nógrád megyét az elmúlt félévben a Natham Movies csapata, hogy Nógrád Megye Önkormányzatának megbízásából kisfilmeket forgasson a 2017-ben Nógrádikum díjjal kitüntetett helyi értékekről. A kisfilmek elérhetők a Nógrádikumok - Nógrád Megye Önkormányzata youtube csatornán.

A Nógrád Megyei Önkormányzat 2013. június 14-ei közgyűlésén alapította meg a Nógrád Megyei Értéktár Bizottságot, amely 2014 óta dönt a Nógrádikum díjak odaítéléséről. Azóta már több mint száz helyi érték kapta meg a kitüntető címet. A megyei önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik minél szélesebb körben népszerűsíteni a Nógrádikumokat, ezért több pályázaton is részt vett az elmúlt években. Készült már honlap, kisfilmek, fotók, könyv és kiadvány különböző támogatások felhasználásával. Most pedig a 2017-től Nógrádikum díjat kapott értékekről forgattattak egy-két perces bemutató kisfilmeket a Hungarikum Bizottság és az Agrárminisztérium támogatásával a HUNG-2021 pályázati konstrukció keretében. A filmek a Natham Movies (https://natham-movies.com) közreműködésével készültek el. A http://nogradikum.hu oldalon tematizálva is megtalálhatóak a korábbi kisfilmek, a most készültek pedig a Nógrádikumok-Nógrád Megye Önkormányzata youtube csatornán érhetők el legegyszerűbben.

Nagy Gábor és Nagy Tamás nagyjából kétezer kilométert tett meg, többszáz emberrel találkozott és beszélt, több mint harminc óra nyersanyagot rögzített a munka során, amelyből végül negyvenkét kisfilm készült el összesen mintegy másfél óra terjedelemben. Nagy Tamás elmondta: - Óriási adag szeretetet, segítséget és lelkesedést tapasztaltunk azoktól az emberektől, akik valamilyen formában részt vettek a forgatások szervezésében, lebonyolításában. Közben megismertük őket és bepillantást nyerhettünk a múltjukba, történeteikbe, kultúrájukba, szokásaikba. Ezáltal végig úgy éreztük, hogy nemcsak filmeket készítünk, hanem egyfajta értékmegőrző tevékenységet folytatunk, amivel ezeknek az embereknek és kulturális értékeknek állítunk méltó emléket az utókor számára.

 

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test