Nógrád Vármegye Önkormányzata

Nógrád Megye Önkormányzata „Időutazás Görbeországban – kalandra hívunk téren és időn át!” címmel online néprajzi vetélkedőt hirdet Nógrád megyei diákok számára. A verseny célja, hogy betekintést nyújtson a Nógrád megyei népi kultúra sokszínű világába.

Két korosztályi csoportban (10-14 évesek és 15-18 évesek), négyfős csapatokban nevezhetnek a helyi fiatalok, akik izgalmas, szórakoztató feladatok megoldásán keresztül idézhetik fel a jelentkezők szűkebb és tágabb környezetüket, elődeik szokásait, a régi idők világát. A nevezéseket március 25-ig várják a  https://digitaliskonyvtar.bbmk.hu/gorbe/ weboldal regisztráció menüpontjában.

A csapatok négy fordulóban a weboldalon keresztül kapják majd meg a megoldandó feladatokat, a szükséges információkat, segítséget. Mindezek előtt pedig egy beugró feladat – bemutatkozó videó elkészítése - is vár a résztvevőkre.

A verseny megvalósításának időszaka: 2022. április 8-tól 2022. május 20-ig kéthetente péntekenként.

Mindkét korosztály esetében a legjobban teljesítő három csapat tagjai értékes jutalomban részesülnek.

Az online néprajzi csapatverseny a TOP-5.3.2-17-NG1-2021-00002 azonosító számú, „A megyei identitás erősítése Nógrádban” elnevezésű pályázat támogatásával valósul meg.

 

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test