Nógrád Vármegye Önkormányzata

Átadták a Balassi-díjakat

Június 10-én, ünnepélyes keretek között, Skuczi Nándor megyei közgyűlési elnök közreműködésével adták át az idei Balassi-díjakat a salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtárban.

Az elismerést 1995-ben alapították, azóta pedig minden évben az új könyvtárépület átadásának évfordulóján tartják a díjkiosztó ünnepséget. A Balassi-díjra a közönség jelölheti az arra érdemesnek tartott személyeket, közülük a Balassi Díj Kuratórium választja ki a díjazottakat. Elismerésben részesülhetnek a könyvtár munkatársai, de olyan, az intézményen kívüli személyek is, akik jelentősen hozzájárultak a könyvtár színvonalának emeléséhez, a könyvkultúra értékeinek gyarapításához, vagy épp azok, akiket életművük, helytállásuk alapján a könyvtári dolgozók kollektívája példaképnek tekinthet. Az MTI beszámolója szerint a díjat ebben az évben Szegi Szabolcsnak, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár könyvtárosának, a Balassi Bálint Asztaltársaságnak és posztumusz Pethő Magdolna pedagógus, könyvtárosnak ítélték oda. Az ünnepségen adták át a Balassi Bálint Megyei Könyvtár több más elismerését is. A Kulturális tevékenységért díjat Stark Lászlóné, a Beszterce-lakótelepi fiókkönyvtár könyvtárosa és Handó Péter író, művelődésszervező, kulturális antropológus kapta. Az Év könyvtár támogatója díjat Kellner Tiborné, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár olvasója nyerte el, az Év települési könyvtára díjat pedig a mátranováki könyvtári információs és közösségi hely érdemelte ki.

 

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test