Nógrád Vármegye Önkormányzata

A „Találjuk ki Nógrád megyét!” verseny szabályzata

 

A verseny célja

Az „Találjuk ki Nógrád megyét!” verseny célja: a Nógrád megyei fiatalok véleményének, elképzelésének megismerése arról, hogy milyen helyen szeretnének élni, ők milyen terveket valósítanának meg, mi tenné számukra még élhetőbbé, szerethetőbbé szülőföldjüket.

 

A verseny menete

A verseny 14-25 év közötti, Nógrád megyében született vagy itt élő, tanulói jogviszonnyal rendelkező fiatalok körében kerül meghirdetésre.

Nevezési határidő: 2022. május 31.

Nevezni az elkészített pályaművekkel lehet, amelyeket 2022. május 31-én 23.59 percig várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A határidő lejárta után beérkezett pályaműveket nem áll módunkban értékelni.

A nevezés ingyenes.

 

A feladat

A verseny 2 fordulóból áll.

Az első fordulóban (válogató) a versenyzők elkészítik a versenyfeladatukat, s azt elküldik a megadott határidőig, a megadott email-címre. A versenyfeladat egy maximum 15 diából álló prezentáció készítése (power point formátumban), amely a nevező ötleteit tartalmazza arra vonatkozóan, hogy szerinte mitől lehetne még élhetőbb, vonzóbb a megye, milyen az általa elképzelt jövő, ahol szívesen élne szülőföldjén és mi mindenen változtatna ennek érdekében?

A feladat elkésztése kizárólag digitális technikával lehetséges, ezért a versenyző akár hosszabb ideig is dolgozhat rajta, alakíthatja azt, míg össze nem állítja a számára legelfogadhatóbb verziót. Pályázni azonban egy személy egy pályaművel tud, vagyis csak egyszer adhat le ppt-t és a már leadott prezentáció a későbbiekben nem módosítható.

A versenymunka leadása kizárólag interneten keresztül lehetséges. A prezentáció elkészítéséhez felhasználható bármilyen segédeszköz, ez egyben egyfajta kutatómunka, „felfedező kaland” térségünkről és elmélyülés a versenyző fiatal saját igényeit tekintve.

A második forduló a döntő, ahová a 6 legjobb pályaművet készítő tanulót hívjuk meg. A döntő helyszíne a Megyeháza lesz.

A döntőn a versenyzők prezentálják a Nógrád megye fejlesztéséről szóló előadásukat. A zsűri az előadásokat pontozza egy szempontrendszer alapján, a győztesről pedig az összpontszámok döntenek majd.

Pontozási szempontok:

  • tartalom (ezen belül: ötletesség, megvalósíthatóság, megalapozottság)
  • prezentáció – személyes előadás (ezen belül: előadásmód, érthetőség, meggyőzőerő)

 

A díjazás

A verseny 1. helyezettje minimum 200 ezer forint, a 2. és 3. helyezettek egyenként minimum 100 ezer forintos okoseszközt nyer. 

 

Jogi vonatkozások

A versennyel kapcsolatos minden képi és írott anyag a versenyt szervező Nógrád Megyei Önkormányzat szellemi tulajdona.

A nevezéshez szükséges adatok megadásával és a pályamű beküldésével a nevező személy elfogadja jelen szabályzatot.

A versenyzők adatai kizárólag a verseny lebonyolításához kerülnek nyilvántartásba, azok harmadik fél számára nem kerülnek átadásra.

 

Szakmai háttér

A verseny szakmai minőségét Lőrincz Gyula, a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatal Területfejlesztési és Területrendezési Osztály osztályvezetője biztosítja.

A zsűrit fejlesztési szakemberek és megyei döntéshozók alkotják.

 

Információ, segítségkérés

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   /   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 32/620-293   hétköznap: 8:00 - 16:00-ig

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test