Nógrád Vármegye Önkormányzata

Első körben mintegy 12,3 milliárd forint támogatás érkezik Nógrád megyébe a TOP Plusz program keretében – tájékoztatta a közvéleményt április 21-én Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Mint elmondta, Nógrád megye kerete a 2021-2027-es időszakra ebben a támogatási konstrukcióban minden eddiginél több, összesen 71,66 milliárd forint. Most, 2022. első negyedévében három kiírás esetében született döntés a támogatásokról, több tucat települést érintve.

Alsóbbrendű utak felújítására 6 és fél milliárd forint jut ebben a körben. Tíz szakasz felújítása valósul meg, köztük például a 2302 számú. Salgótarján-Kazár összekötő út 2,4 kilométeren vagy a 2205 számú út Szécsény és Ipolytarnóc között 4 kilométer hosszon. E konstrukció esetében még lehetőség lesz a későbbiekben közel kétmilliárd forint lehívására.

Folytatódik a foglalkoztatás elősegítését, a munkahelyteremtést és munkahelymegtartást, az álláskeresőket támogató Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések című program is. A Nógrád Megyei Foglalkoztatási Paktum Plusz Projekt helyi szereplőkkel és partnerekkel valósul meg hat év alatt Nógrád Megye Önkormányzata, a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. és a Nógrád Megyei Kormányhivatal által alkotott konzorciumban.  

Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére bő 2,5 milliárd forintot fordíthat 32 önkormányzat a most meghozott döntések értelmében. - Az intézmények korszerűsítése azt a célt szolgálja, hogy az itt élők komfortosabb szolgáltatásokhoz jussanak – emelte ki Skuczi Nándor. Ezen a jogcímen mások mellett támogatást nyert Pásztó, ahol a könyvtár és a francia tagozat épülete újul meg összesen 292 millió forintból. A nyertesek között van Ecseg, ahol az általános iskola korszerűsítésére 200 millió forint jut, s Romhány is, ahol a sportcsarnok komplex energetikai fejlesztési valósul meg 195 millió forintból.

Skuczi Nándor megyei közgyűlési elnök kiemelte: ezek a projektek mind azt a célt szolgálják, hogy a nógrádiak helyben tudjanak boldogulni. - A sikeres pályázatokhoz ezúton is gratulálok, s egyben köszönetemet fejezem ki az érintett szereplőknek a hatékony együttműködésért! Szeretnék itt hangot adni abbéli reményemnek, hogy rövid időn belül további TOP Plusz támogatási kérelmek vonatkozásában is pozitív hírekről tudok majd beszámolni – zárta gondolatait a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test