Nógrád Vármegye Önkormányzata

 

Országos Mentőszolgálat

Nógrád Megye

Tisztelt Cím!                                

Pifka Zsolt, mint Nógrád Megye vezető mentőtisztje keresem meg levelemmel, hogy figyelmébe ajánljam mentési tevékenységünket és kérjem, támogasson bennünket a napi mentési munkánkban, melyben folyamatos eszközkorszerűsítés zajlik.

Az esetkocsink kiemelt szintű, orvosi kompetenciát igénylő betegek részére nyújt sürgősségi ellátást. Példaként említeném a komplex emelt szintű újraélesztést, szívinfarktus, stroke, szívritmuszavarok, súlyos balesetek sérültjeinek ellátását.

Az Országos Mentőszolgálatnál folyamatos eszközfejlesztések zajlanak, ennek keretén belül megújultak mentőgépkocsijaink, új beteg ellenőrző defibrillátorral és pacemakerrel ellátott monitorrendszer és lélegeztetőgép, gyógyszeradagoló pumpák segítik a mindennapi mentőmunkánkat.

Tervben van egy, az újraélesztésben használatos modern eszköz, egy LUCAS 3-as külső mellkaskompresszió gép beszerzése, mely alapítványi segítséggel történne. Ehhez kérjük az Ön támogatói segítségét is, hogy mihamarabb a térségben lakók újraélesztését még hatékonyabban segíthesse.

 

A Lucas 3 olyan eszköz, amely a mellkas mechanikus külső összenyomásával a szív pumpafunkcióját tudja átmenetileg pótolni. Ezzel képes ideiglenesen fenntartani a vérkeringést a szív megállás állapotában lévő betegek testében. A keringés-megállás állapota azt jelenti, hogy a beteg légzése és szívműködése is leállt, de az életfunkciók még csak néhány perce szűntek meg, így még reális esély van a beteg újraélesztésére.

A mentőszolgálatnál napi rendszerességgel végeznek újraélesztést, amelynek hatásfokát ez az eszköz javíthatja több ok miatt. Először is folyamatosan, megszakítás nélkül képes a mellkasnyomásokat végezni a megfelelő frekvenciával. Másodszor felszabadít egy embert, így több beavatkozást lehet egyszerre elvégezni. Mindezeken túl, lehetőség nyílik a kórházba szállítás alatt, haladó mentőgépjárműben is a folyamatos magas szintű újraélesztés végzésére, így megnő a beteg esélye az életben maradáshoz.

Mobil eszközről van szó, amely egy közepes hátizsák méretű, melyet a hátunkon viszünk a beteghez, és másodpercek alatt felhelyezzük a beteg mellkasára. Több akkumulátor is van hozzá, így órákig képes működni. Az eszköz egyszerű, könnyen kezelhető, időt, energiát, életet ment.

Sok esetben a betegeink kórházba szállítási ideje eléri, vagy meghaladja a 30 percet. Ezalatt számos kritikus állapotú betegünk szívműködése állt már meg, ilyen esetekben nem kell megállnunk, hanem a készülék bekapcsolásával menet közben tudjuk a szívműködést pótolni, és a kórházi szállítást folytatni.

 

Köszönöm, hogy levelünket, végig olvasta, és ha ön is segíteni szeretné ennek a mentéstechnikai eszköznek a beszerzését a Salgótarjáni Mentőállomás számára, anyagi támogatását ezen az Palóc Mentőalapítványhoz tartozó alapítványi számlaszámon teheti meg:

Számlaszám: 10700220-43238301-51100005

A közleményhez írja oda: LUCAS 3. Salgótarján Mentőállomás

Az támogatásukról, minden esetben bizonylatot állítunk ki.

A készülék ára: 5.067.300 Ft

A közlemény által azonosítható a felajánlás, így azt 100%-ban a salgótarjáni mentőállomás eszköz fejlesztésére használják fel.

Támogatásával legyen részese a jövőbeli sikeres újraélesztéseinknek, a salgótarjáni esetkocsi modernizációs folyamatának!

 Példabeszédek 11:25 -Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.”

A sikeres eszközbeszerzést követően támogatóinkat, értesítjük, és szívesen látjuk az eszköz ünnepélyes átadási ünnepségére.

Támogatásukat szívből köszönve, bajtársaim nevében is, üdvözlettel:

Pifka Zsolt

Vezető mentőtiszt

 

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test