Nógrád Megye Önkormányzata

A Nógrád Megyei Kormányhivatal és Nógrád Megyei Önkormányzat archív fotókat felvonultató tablósorozattal köszönti a 100 éve város Salgótarjánt.

Salgótarján nagyközség várossá alakulását Förster Kálmán készítette elő, majd amikor 1922. január 27-én az acélgyári olvasóegylet nagytermében megtartotta alakuló közgyűlését Salgótarján rendezett tanácsú város képviselő-testülete, őt választották polgármesterré. Ezt a tisztséget 1944-ig töltötte be.

Az első polgármester regnálásának idejét bemutató, Förster és kora című tablósorozatot Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője és Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke nyitotta meg szerdán a Megyeházán.

A tárlat anyagát a Dornyay Béla Múzeumtól kölcsönözte a kormányhivatal és a megyei önkormányzat, a kiállítást Shah Gabriella, a múzeum igazgatója állította össze és Kele-Szabó Ágnes rendezte. A tablósorozat ügyfélfogadási időben megtekinthető a salgótarjáni Megyeháza díszterme előtti galériában.

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Pf.: 95

Tel.: 06-32/620-150

Fax: 06-32/620-190

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test