Nógrád Vármegye Önkormányzata

Az Okos Közösségek 2.0 – Hogyan legyünk okosak vidéken? című projektben - a 2019. év áprilisában sikeresen befejezett előprojekt tapasztalataira és eredményeire alapozva – olyan szolgáltatásokat nyújtanak Nógrád megyében, valamint a Besztercebányai és Kassai járásban, melyek segítségével a helyi falvak lépésről lépesre ’okossá’ válhatnak. A fejlesztések az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósulnak meg.

Smart Communities (Okos Közösségek) 2.0 címmel határon átnyúló projektet nyert az Interindustria Tudásközpont Alapítvány konzorciumvezetésével, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (Természettudományi Kar, Földrajz- és Földtudományi Intézet, Regionális Tudományi Tanszék) és a Kassai Műszaki Egyetem (Gazdaságtudományi Kar).

A projekt alapkoncepciója, hogy az ’okosság’ nem a városok kiváltsága; a fenntartható jólét vidéken is elérhető a legújabb technológiák alkalmazásával. Ehhez a helyi közösségeket kell fejleszteni és bekapcsolni a globális, egyre jobban digitalizálódó világba. A közel másfél éves projektben két fő tevékenységcsoport megvalósítása került tervbe, mégpedig az Okos Falu határon átnyúló szolgáltatások és az Okos Falu tudástranszfer.

Fő cél a vidéki települések okossá válásának támogatása konkrét határon-átnyúló szolgáltatások fejlesztésén keresztül, amelyek célcsoportjai ezúttal is a helyi közösségek, a helyi intézmények (önkormányzatok, civil és gazdasági szervezetek), valamint a helyi lakosság a szervezett tréningek és tanulmányutak során.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

www.skhu.eu , www.smartcommunities.eu

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test