Nógrád Megye Önkormányzata

Barna János, Skuczi Nándor és Bablena Ferenc az alakuló ülés után tartott sajtótájékoztatón

Skuczi Nándort (Fidesz-KDNP) választották a Nógrád megyei önkormányzat elnökévé a testület alakuló ülésén. A 15 tagú Közgyűlésben tíz mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP, egyet-egyet a DK, az MSZP, a Momentum, a Jobbik és a Mi Hazánk.

Főfoglalkozású alelnökké Barna Jánost (Fidesz-KDNP), míg a nem képviselő tagok közül társadalmi megbízatású alelnökké Dr. Bablena Ferenc Istvánt (Fidesz-KDNP) választották meg, ezzel az előző ciklussal megegyező vezetéssel dolgozik az önkormányzat.

Az újraválasztott elnök programismertető beszédében emlékeztetett, hogy 2014-től megváltozott a megyei feladatkör, a terület- és településfejlesztés lett a fő tevékenység. Mint mondta, az ünnepi hangulat sem feledtetheti az egyik legnagyobb problémát, a fiatalok elvándorlását, ami ki is jelöli a legfontontosabb feladatokat, mint a stabil, megyén belüli felsőoktatás, több, minőségi munkahely, 21. századi infrastruktúra, otthonteremtési lehetőségek, valamint egzisztenciális és kulturális komfortérzet biztosítását. A lehetőségek megteremtésében, igaz, korlátozottan, de szerepe van a megyei önkormányzatnak – tette hozzá.

Skuczi Nándor szólt arról, hogy az előző években 41 milliárd forint felhasználásáról döntött az önkormányzat, ebből többek között 17 ipari parkot, három inkubátorházat, 36 bölcsődét és óvodát, hét kerékpárutat alakítottak ki, 21 településen volt útfejlesztés, és megvalósult 131 önkormányzati energetikai fejlesztés is.

Kiemelte, hogy az új ciklusban javítani kell Nógrád megye versenyképességét, és azt kérte képviselőtársaitól, mindannyian őszinte alázattal dolgozzanak a megyében élőkért.

Skuczi Nándort 12 igen szavazattal választották meg 1 nem szavazat ellenében, 2 tartózkodás mellett választották újra elnökké. Barna Jánost 11 igen, három nem és egy tartózkodás mellett, Bablena Ferencet 11 igen és négy nem szavazat mellett választották meg a közgyűlés alelnökének.

A pénzügyi és ügyrendi bizottságot Meló Ferenc (Fidesz-KDNP), a területfejlesztési bizottságot Varga Béla (Fidesz-KDNP) vezeti majd.

Fotó: alakuló_sajtótájékoztató

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Pf.: 95

Tel.: 06-32/620-150

Fax: 06-32/620-190

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test