Nógrád Vármegye Önkormányzata

Jó híreket hoz a tavasz első napja, újabb nyertes pályázatok Nógrádban

 A regionális Operatív Programok Irányító Hatósága arról tájékoztatott, hogy nyolc nógrádi pályázat esetében született támogatói döntés, újabb 606 millió forint vissza nem térintendő támogatásról. Ezzel a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Nógrád megye számára rendelkezésre álló 41,13 milliárd forint forráskeretből, már több mint 38 milliárd forint összköltségű projekt került támogatásra.

A mostani támogatói döntéseknek köszönhetően:

·         Mátraterenye Nádújfalu településrészén új szolgáltatásként, 12 fős bölcsődét alakítanak ki, csaknem 100 millió forintos ráfordítással.

·         Karancsalján Napfény Óvoda fejlesztése történik meg, 103 millió forintot meghaladó forrásból.

·         Balassagyarmaton egy „zöld” szemléletű komplex városrehabilitációs projekt valósulhat meg 238,5 millió forint támogatási keret segítségével.

·         Nógrádkövesden önkormányzati épületek - óvoda és orvosi rendelő - energetikai korszerűsítése fog megtörténni 33,7 millió forint értékben.

·         Ipolyszög községben a Balassagyarmati Központi Óvoda Ipoly-parti „Csipcsirip” Tagóvoda és a Községháza épületeinek energetikai korszerűsítése valósul meg mintegy 35 millió forintból.

·         Mihálygergén az önkormányzat tulajdonában lévő Csicsergő Óvoda épületének energiatudatos korszerűsítése történik meg megújuló energia felhasználásával, 21,8 millió forint keretből.

·         Nógrádsipek Község Önkormányzata a pályázat keretében a Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítését kívánja megoldani, 43,5 millió forintos ráfordítással.

·         Csécse Község Önkormányzata ezzel a támogatási kérelmével Csécse nemzetiségi irodájának energetikai korszerűsítését tudja véghez vinni, a közel 30,5 millió forintos támogatás segítségével.

 

A nyertesek a hivatalos értesítést mai napon fogják megkapni, de ezzel a megyénk fejlődése érdekében végzett közös munkánk nem áll meg, hiszen ezeknél a projekteknél is rövidesen meg fog történni a támogatási szerződések megkötése, majd ezt követően a fejlesztések megvalósítása.

 

Salgótarján 2018. március 01.

Skuczi Nándor

Nógrád Megyei Önkormányzat

Közgyűlésének elnöke

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test