Nógrád Vármegye Önkormányzata

Az újonnan átvett, hazai gyártású HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000-es gépjárműfecskendő rendszerbe állítása nagyban növeli Nógrád megye mentő- és tűzvédelmét – fogalmazott Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az ünnepélyes átadáson. Hozzátette, a teljesen új gépjármű rendszerbe állításával a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárműparkjának átlagéletkora tíz év alá csökkent, s a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság célja, hogy a jövőben a tűzoltótechnika tovább fiatalodjon, ezáltal növelve Nógrád megye és az ország közbiztonságát. Az ezredes hangsúlyozta, a ma átadott gépjárműfecskendő egy modern, egységes védelmi rendszer részét képezi, olyanét, amely egy magasabb biztonsági szintet garantál.

Nagy-Majdon József, polgármester örömét fejezte ki a tekintetben, hogy a térség az elmúlt három évben jelentős fejlődésen ment keresztül, új laktanyák épületek, a régieket felújították, valamint a tűzoltóság gépjárműparkja megfiatalodott. Beszédében hatalmas előrelépésnek ítélte a Nógrád megyében végbement őrsprogramot, amely azt eredményezte, hogy mára nincs a megyében olyan település, amely ne kapna tűzoltói segítséget tizennégy percen belül. Mint mondta, a járásban élő emberek visszajelzése és a szakemberek jelentése alapján a fejlesztés eredménye szemmel látható és kézzel fogható.

Az ünnepség folytatásban Seres Tibor tűzoltó ezredes, igazgató jelképesen átadta a gépjármű indítókulcsát és egy emléklapot Tóth Péter tű. alezredesnek a Bátonyterenyei Katasztrófavédelmi Őrs parancsnokának. Seres Tibor a bátonyterenyei katasztrófavédelmi őrs állományához szólva úgy fogalmazott, elvárja, hogy biztonságosan és az elvárható legjobb tudásuk szerint használják és óvják az új technikát, ezáltal is növelve annak élettartamát és bevethetőségét. Használatához jó erőt és egészséget kívánt a tűzoltóknak.
A gépjárműfecskendő rendszerbeállítása előtt az ünnepség keretében Fejes Antal ferences szerzetes megáldotta az új járművet.
A HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendő Rába gyártmányú futóművel, rugókkal és fékberendezéssel, valamint Renault fődarabokkal rendelkezik. A tűzoltástechnikai berendezést számítógép felügyeli, rendelkezik adatgyűjtő, diagnosztikai és automatizált funkcióval, a hibás kezelésre is figyelmeztet. A jármű négyezer liter vizet tud szállítani, tűzoltási és műszaki mentési feladatoknál is kiválóan és sokoldalúan alkalmazható. A gépjárműfecskendő értéke 132,5 millió forint.

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test