Nógrád Vármegye Önkormányzata

A nemzeti stratégiai fejlesztési programon belül jelentős forráskerettel rendelkező Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) eredményes megvalósítása Nógrád megye számára kiemelt fontossággal bír, mely feladatellátásban Nógrád Megye Önkormányzata meghatározó szerepet tölt be. Az év folyamán minden alkalommal tájékoztattuk a megye lakosságát, amikor a TOP-ban támogató döntések születtek és ezáltal a települési önkormányzataink - de gazdasági társaságok és civil szervezetek is - fejlesztési forrásokhoz jutottak.

A hatékony munka eredményeként a Nógrád megye számára rendelkezésre álló 41,13 milliárd forint forráskeretből, 2017. év végére már több mint 27 milliárd forint „kiszerződésre” került, ami a megyei forrás 63%-át jelenti.

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetekkel megyénk fejlődése érdekében végzett közös munkánk és ezáltal a TOP megvalósítása nem állt meg. Így azt a jó hírt van módon közölni, hogy újabb 88 darab fejlesztési projekt kapott támogatást, ami 9.97 milliárd forint forrást jelent. Ezeknél a projekteknél is várhatóan pár héten belül megkezdődik a támogatási szerződések megkötése.

Salgótarján 2017. december 21.

 

                                                                                                            Skuczi Nándor

                                                                                                  Nógrád Megyei Önkormányzat

 

                                                                                                          Közgyűlésének elnöke

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test