Nógrád Vármegye Önkormányzata

Molnár Zoltán a Somosi Környezetnevelési Központ elnöke:
"Ezen a helyen fog állni a "Hazatérés" emlékmúzeuma, amely magában foglal egy állandó kiállító teret, ahol interaktív módon mutatjuk be az 1920-24-es somosi és somoskői eseményeket és az eseményeket befolyásoló személyeket. Ebben az épületben lesz egy foglalkoztató terem is, ahol a témához kapcsolódó időszakos kiállítások, rendhagyó történelem órák kulturális és tudományos rendezvények lebonyolítását tervezzük. A fogadó térben kerül elhelyezésre egy terepasztal, mely a településünk központját mutatja majd be.
Az előbb említett épület a tanösvényünk első állomása. A további állomáshelyeket a Dobó utca végén lévő "Millió portán" alakítjuk ki. Ott kerül bemutatásra az 1920-24-es évekre jellemző életmód külön tekintettel a Krepuska családra, mint földbirtokos család életmódjára, a paraszti életmódra, a kőbányászokéra és az iparos rétegre. Bemutatásra kerül továbbá a hagyományos állattartás és kertművelés az egykori konyhakultúrával együtt."

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test